JMH PEDIATRICS

Brentwood, CA  |  The design of a new pediatric office for John Muir Health came as a result of the need to address the existing practice’s growing youth population at a new location. The objective was to create an environment whereby children of all ages, from infants to young adolescents, would feel at ease. Implementing elements from nature, to create a comfortable and healing environment, formed the basis of the design.

Seaweed captured in multiple panes of 3-Form poured glass was designed into the space for its soothing colors and sense of subtle movement. A custom salt water tank complements the seaweed glass and is a point of interest for waiting patients. These elements create a calming focal theme and allow visual connection between separate waiting rooms and increase the sense of spatial volume.  Upon arrival, patients are introduced to a reception area that combines fluid shapes and colors juxtaposed to sinuous soffits connecting the reception, waiting rooms and circulation paths that serve as a means of way finding. The use of vinyl plank flooring that resembles maple in its color and grain pattern along with a pallet of greens and blues further enhances the soothing feeling of the environment evoking impressions of nature.

Back to All